close
close
close
close
close
close
close
close
closeEen bellypaint is een schildering op je zwangere buik. Je ronde vormen zijn de perfecte basis voor zo’n buikschildering. Leuk als activiteit op een babyshower of om cadeau te doen!

Kosten:

€65 euro per bellypaint (exclusief reiskosten a €0,38 per km). 

Locatie:
De bellypaint kan in mijn schminkatelier plaatsvinden maar ook op locatie. 

Wanneer een bellypaint?

Wil je zeker zijn van een mooi effect? Dan kan je een bellypaint het beste plannen wanneer je tussen de 30 en 36 weken zwanger bent. De meeste zwangere vrouwen hebben dan een mooie, ronde buik. Door de ronding zie je de buikschildering extra goed.

Hoelang duurt een bellypaint?

Het maken van een buikschildering duurt gemiddeld zo’n 1,5 tot 2 uur. Dit hangt onder andere af van de moeilijkheidsgraad en de grootte van de tekening.

Is bellypaint schadelijk voor je baby?

Bellypaint is niet schadelijk voor je baby. De schmink zit aan de buitenkant van je huid en bevat geen giftige stoffen. De schmink die gebruikt wordt is op waterbasis. Je haalt de schmink er eenvoudig weer af met water en milde zeep.

Bellypaint verwijderen

Helaas kan de prachtige buikschildering niet eeuwig blijven zitten. Je kan deze het makkelijkste eraf krijgen door hem eerst in te smeren met een milde zeep. Op deze manier week je de tekening los van de huid. Daarna afspoelen onder de douche en de restanten eraf wassen met een washandje. Gebruik hiervoor lauwwarm water. Als je te heet water gebruikt, gaan je poriën openstaan en trekt de schmink juist dieper in de huid. Probeer niet hard te boenen. 

Blijf je kleur zien op je buik? Smeer je buik dan in met (baby)olie en haal deze er met een tissue weer af. Spoel daarna je buik nogmaals onder de douche. Het kan geen kwaad voor je baby als je nog een tijdje een lichte kleurwaas blijft zien.

Extra tips voor een bellypaint

Om van je bellypaint een echt succes te maken heb ik nog enkele tips;
* Geen strakke kleding op de dag zelf. Draag minstens 2 uur voor de schildering losse kleding. Zo voorkom je dat je striemen van strakke kleding in je bellypaint ziet.
* Smeer je buik die dag niet in. Door lotion of olie hecht de schmink minder goed op je buik. Sla het insmeren van je buik dus een dagje over.
* Draag comfortabele kleding. Een buikschildering is een lange zit. Het is daarom prettig als je comfortabele kleding aan hebt tijdens het schminken.
* Draag naderhand een strak shirt. Als de schmink er eenmaal opzit, kan je het beste een strak shirt dragen. Een wijd shirt schuurt meer langs je buik, waardoor de schmink er sneller afgaat.